Herbata o perfekcyjnym smaku. Jak przyrządzić Tchibo Pure Tea Selection?

Herbata o perfekcyjnym smaku.
7 lipca 2020, 21:01

W świetle badań konsumenckich rośnie popularność herbaty w Polsce. Nie tylko coraz częściej sięgamy po ten napój na co dzień, ale także przywiązujemy większą wagę do jego przygotowania. Jak wynika z przeprowadzonych ankiet, chętnie pijemy herbatę nie tylko w zaciszu własnego domu, ale także w miejscach publicznych takich jak kawiarnie oraz na imprezach firmowych, czy bankietach. Największym wzrostem spożycia cieszą się herbaty owocowe oraz zielone. Statystycznie rzadziej sięgamy po klasyczną czarną herbatę, choć i tak wybierana jest najczęściej. Oferta Coffee-Partner.pl została przygotowana w taki sposób, aby spełnić oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów. Właśnie z tego powodu wśród dostępnego asortymentu znajdziesz nie tylko wysokiej jakości herbaty czarne, ale także wyselekcjonowane herbaty owocowe, które zwracają uwagę pełnią smaku.

Poznaj zalety herbat Pure Tea Selection do gastronomii

Szukasz herbaty, która będzie doskonale smakowała, a jednocześnie będzie łatwa do zaparzenia? Pure Tea Selection  to linia herbat o jakości premium, która powstała z połączenia wyselekcjonowanych herbat liściastych z wygodą, jaką niesie ze sobą zapakowanie w pojedyncze porcje. Eleganckie półprzezroczyste torebki nie tylko doskonale się prezentują, ale przede wszystkim zachowują świeżość wysokiej jakości liści herbaty. Dodatkowo oferta Pure Tea Selection została przygotowana w taki sposób, aby spełnić oczekiwania nawet najbardziej wymagającego klienta. Właśnie z tego powodu wśród dostępnego asortymentu znajdziesz nie tylko klasyczne czarne herbaty, ale również ziołowe, owocowe, a nawet rooibos.

Zielona herbata Pure Tea Selection – sekret smaku ukryty w temperaturze

Co sprawia, że zielona herbata cieszy się tak dużą popularnością? Przede wszystkim wynika to z faktu, że powstaje w wyniku smażenia lub gotowania na parze liści po ich zebraniu. Liście zielonej herbaty zostają zerwane dopiero wtedy, kiedy osiągną pełną dojrzałość dla wydobycia jej pełnego aromatu oraz smaku. Warto również zwrócić uwagę na fakt, że zielona herbata zawiera około 30 mg kofeiny. Z tego powodu jest tak chętnie wybierana jako napój na początek dnia oraz wykazuje liczne korzyści zdrowotne. Parzenie zielonej herbaty powinno odbywać się w temperaturze około 70-80 °C przez 3-5 minut. Dzięki temu wydobywamy nie tylko walory zielonej herbaty, ale także zachowujemy jej subtelny smak.

Herbata czarna Pure Tea Selection – prostota i łatwość przyrządzenia

Czarna herbata jest najbardziej popularnym napojem. Na jej produkcję składają się  4 zasadnicze fazy. Najpierw dopuszcza się do zwiędnięcia liści herbacianych. Następnie skręca się je, po czym poddaje pełnej fermentacji. Ostatnią czynnością jest ich suszenie. Herbata ta jest chętnie wybierana także ze względu na wysoką zawartość kofeiny. Szacuje się, że na jedną porcję przypada jej 50 mg. Jeżeli zaś chodzi o proces parzenia, jest on niezwykle prosty. Czarną herbatę zalewamy wrzącą wodę i pozostawiamy na 4-5 minut, aby wydobyć jej niepowtarzalny smak.

 

Herbaty ziołowe Pure Tea Selection Miętowa oraz Roobois  —  5 minut dla uzyskania właściwości zdrowotnych

Herbata ziołowa może pełnić wiele funkcji. W zależności od potrzeb można zdecydować się na wariant odprężający, wyciszający, czy też dodający energii. Wyjątkowość tego napoju polega na tym, że przygotowywany jest z mieszanki ziół, przypraw i owoców, natomiast nie zawiera ona liści herbaty, a dzięki temu nie zwierają kofeiny. Herbaty ziołowe, podobnie jak czarne, zalewa się wrzątkiem oraz parzy przez 4-5 minut. Tak przygotowany napar bez trudu przyniesie odprężenie nawet po bardzo ciężkim dniu.

 

Herbaty owocowe Pure Tea Selection — jak uwolnić smak i aromat?

Herbatę owocową docenia się za walory smakowe jak i  liczne właściwości lecznicze. Tchibo Pure Herbata Owocowa z Hibiskusem i Maliną pakowana jest w innowacyjne nylonowe koperty, co gwarantuje uwolnienie się w pełni całego aromatu.  Jeżeli zaś chodzi o parzenie, mieszankę zalewamy gorącą wodą o temperaturze 95-100 °C przez minimum 5 minut. W przypadku niektórych odmian herbat owocowych zalecane jest parzenie nawet przez od 8 do 15 minut.

małe biura

do 40 kaw dziennie

ZOBACZ OFERTĘ

średnie biura

do 100 kaw dziennie

ZOBACZ OFERTĘ

duże biura

powyżej 100 kaw dziennie

ZOBACZ OFERTĘ